Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Indisch wonen


De initiatiefnemers van de Stichting Impian Kita Nederland willen een kleinschalige woonlocatie realiseren voor de oudere Indische Nederlanders.Tijdens allerlei festiviteiten, Pasar Malams en Kumpulans, ontmoeten wij erg veel Indische Nederlanders van alle leeftijdscategorieën.
Degenen die al wat ouder zijn geworden, praten vaak over hoe het later moet als ze ‘oud’ zijn en eigenlijk al niet meer zelfstandig kunnen wonen, maar nog te ‘goed’ zijn om in een verzorgingshuis te mogen.

Wij behoren zelf ook tot deze groep en ook wij maken ons zorgen hierover. Door de lange wachtlijsten en de inkrimping van de zorg, moet de ‘indicatie’ al erg hoog zijn wil er plaats kunnen worden gemaakt in een verzorgingstehuis.

Dat moet toch anders kunnen?

Wij, van Stichting Impian Kita, vinden dat zeker wel!

Onze droom is om Indische Nederlanders (langer) zelfstandig samen te laten leven in kleinschalige woongemeenschappen, waar men elkaar ontmoet, ondersteunt en helpt.
Hierdoor kunnen wij langer betaalbaar en zelfstandig blijven wonen en langer genieten van het leven door de onderlinge saamhorigheid.
Om deze droom waarheid te laten worden, zijn wij bezig om in meerdere gemeenten kleinschalige Indische woongemeenschappen van de grond te krijgen.
Met hulp van de mensen/vrijwilligers die, via Indische huiskamers en Kumpulans, in contact staan met de Indische ouderen, kunnen we dit zeker realiseren..

Hiervoor is Stichting Impian Kita Nederland in het leven geroepen.
De bestuursleden zijn:

Mitzi Pattynama-Yzelman en Ronald Schubert.


Onder bezielende leiding van het bestuur is per gemeente een werkgroep opgericht.
Zowel het bestuur als alle leden van de werkgroepen zijn vrijwilligers, die veel tijd stoppen in de realisatie van "Onze droom".

Wij zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 64088847.
Ons RSIN nummer is: 8555.16.835

KvK nr. 64088847
RSIN nr. 8555.16.835
Het bestuur is onbezoldigd
Stichting Impian Kita Nederland
Magnolialaan 108 - 6982 DR DOESBURG
Tel. 0313 47 36 34
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu